圖言

善忘的香港人,你還記得嗎?

1988年 「我曾在很多場合公開講過,我根本唔係搞政治既材料。」(港台節目)
//
1989年「….係呢件事裡面有中國人民、中國學生,被軍隊鎮壓,死傷枕藉,」(亞視本港台)
//
1996年「有人問我不參加第一屆行政長官,會否參與第二屆?唔做。」(亞視本港台)
//
2010年「…六四呢件事的所有真相至今我們仍未清楚」(亞視本港台)
//
2010年「如果有一個中國人要攞諾貝爾和平獎,我有一點唔係好明白,點解第一個攞諾貝爾和平獎嘅人,唔係中國的鄧小平先生?」(亞視本港台)
//
2012年3月(唐英年:你話香港始終有一次要出動防暴警察和催淚彈來對付示威人士,你有無講過?)「我絕對無講過。」(特首候選人電視選舉論壇)
//
2012年12月「僭建處理咗,個僭建就唔存在。」(無線互動新聞台)
2012年12月「記憶中,我冇講過話我冇僭建。」(立法會)
//
2014年10月 (吳璟儁:你承唔承認牽涉到服務的合約係同你既任期重疊的?)「呢度裡面無服務。」(無線《講清講楚》)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s